Artykuły



Warzywa 02/2016    

Przeciętne plony cebuli w Polsce mocno odbiegają od poziomu plonowania tego warzywa w Holandii. Często pojawiają się pytania ze strony producentów, jak osiągnąć efekty z „kraju wiatraków”. Obecnie nakłady związane z produkcją cebuli w Polsce i Holandii są bardzo zbliżone i aby pozostać konkurencyjnym na rynku europejskim, jedynym wyjściem jest osiąganie wysokich plonów dobrej jakości.

 

 
Warzywa 01/2016    

Co można zrobić, aby zniwelować, przynajmniej częściowo, niekorzystne czynniki i poprawić wysokość plonów cebuli ? Profesjonalne podejście, innowacyjność oraz podniesienie jakości plonów zagwarantują dochodowość produkcji tego warzywa, niezależnie od koniunktury na rynku w danym momencie.

 

 
Warzywa 11/2015    

Efekty wpływu wody, żywienia i ochrony roślin na potencjał plonotwórczy różnych odmian cebuli w tegorocznym, suchym sezonie wegetacyjnym, firmy Bejo Zaden Poland, Bayer CropScience, Yara Poland i Milex. Systemy Nawadniania zobrazowały w projekcie zrealizowanym w dwóch gospodarstwach, gdzie roślinom dostarczano wodę i składniki pokarmowe m.in. przez taśmy kroplujące.

 

 
Warzywa 02/2015    

Podczas zorganizowanych jesienią 2014 r. Dni Otwartych Bejo Zaden w Warmenhuizen, polscy producenci warzyw przybyli do Holandii mieli okazję zwiedzić firmę Broer BV, która już od ponad 65 lat zajmuje się produkcją dymki, a od ponad 10 lat jest włączona do grupy Bejo Zaden/ De Groot en Slot. Broer BV to holenderska firma specjalizująca się w produkcji i sprzedaży cebuli dymki oraz materiału nasadzeniowego szalotki i czosnku do upraw profesjonalnych. 

 

 
Warzywa 02/2015    

Dni Otwarte w firmie Bejo Zaden Poland w Konotopie koło Warszawy już od wielu lat są okazją do spotkania profesjonalistów w uprawie warzyw i poszerzenia swojej wiedzy o aktualnej sytuacji w branży. Na organizowane tradycyjnie w ostatnim tygodniu sierpnia spotkanie w 2014 r. przygotowano poletka demonstracyjne z bardzo liczną paletą nowych odmian tej firmy hodowlano-nasiennej.

 

 

Home News Artykuły