Innowacje hodowlane i ciekawe pomysły na produkty.

Doświadczenie które handlowcy, firmy przetwórcze i detaliści mogą pozyskać od producentów warzyw znajdzie się w centrum zainteresowań na stoisku Bejo na targach Fruit Logistica, które odbędą się w lutym tego roku. Koncentrując się na procesie tworzenia nowej odmiany, Bejo zademonstruje, w jaki sposób hodowla pod kątem nowych odporności, obróbka nasion i dynamiczny rozwój pomagają wykreować nowy produkt.

Podczas targów Fruit Logistica Bejo zaprezentuje nowoczesne, smaczne i prozdrowotne pomysły na produkty warzywne, które doskonale wpisują się w aktualne trendy konsumenckie. Pokażemy nasze osiągnięcia w uzyskaniu nowych, odpornych odmian oraz jak hodowla przyczynia się do ich powstania.

Jedną z głównych atrakcji będzie sałata masłowa Bejo 36-220. Ta odmiana doskonale nadaje się do pakowania po 2 lub 3 mini główki.

Innowacyjne, odporne odmiany.

Jako firma hodowlana, Bejo rozumie, że aby wyprodukować nasiona wysokiej jakości trzeba ciągle poszukiwać i nieustannie się rozwijać. Na naszym stoisku będzie można zobaczyć kilka obiecujących nowych odmian. Każda z nich będzie miała lepszą odporność na choroby, wyższą jakość przechowywania, atrakcyjniejszy wygląd zewnętrzny i smak. Są to m.in. Bazzu (Bejo 3395), burak ćwikłowy o średniej odporności na rizomanię (IR: BNYVV).

Odwiedzający będą mieli również okazję obejrzeć film, który pokazuje jakie działania podejmuje Bejo aby dostarczać producentom wysokiej jakości nasiona.

Ekologiczny asortyment Bejo stale się powiększa

Zapotrzebowanie na nasiona ekologiczne rośnie nieustannie. Bejo oferuje stale rosnący asortyment ekologiczny - obecnie ponad 35 gatunków w ponad 170 odmianach - w tym cukinia Onega i koper włoski Dragon.

Dzięki naszym ekologicznym nasionom przyczyniamy się do tworzenia zrównoważonego łańcucha dostaw zdrowej i smacznej żywności zgodnie z hasłem: PRAWIDŁOWO OD POCZĄTKU.

Nie przegap naszych nowości!

Młode pokolenie wybiera smaczne i zdrowe produkty, a Redi® to jedna z najnowszych warzywnych koncepcji Bejo, która idealnie pasuje dla tej grupy odbiorców.

Te pyszne, delikatne brokuły dobrze pasują również do obecnego ruchu „bez marnowania żywności”, ponieważ łodygi można jeść razem z różyczkami. Pod hasłem Purple Power Bejo prezentuje purpurowe warzywa o wysokiej zawartości składników odżywczych, które dają konsumentowi zdrowy zastrzyk energii.

Jedną z promowanych odmian pod tym hasłem jest purpurowa kalarepa, Konstancja. Odpowiednia do wielu zastosowań, takich jak julienne lub grzanki do sałatek, jako przekąska, ale także jako danie z woka.

Specjaliści

Zespół specjalistów będzie czekał, aby podzielić się z Państwem naszą wiedzą na  stoisku C-13 w hali 1.2.

Odwiedź nas, posłuchaj o najnowszych osiągnięciach i odkryj jak nasze pomysły i nowe odmiany mogą wnieść wartość dodaną do Twojej uprawy.

Poznawanie przyrody nie kończy się nigdy